Izdelki Bambo Nature – del družine že od rojstva naprej

Izdelki Bambo Nature – del družine že od rojstva naprej

Rojstvo je čudež in dogodek, ki za vedno spremeni življenje staršev. Ti si za svojega otroka želijo najboljše – kakovostno, predvsem pa varno ter preizkušeno opremo in pripomočke. Med njimi so gotovo tudi izdelki za nego, ki morajo biti prilagojeni nežni otroški koži.

Po rojstvu in varnem zavetju v maminem trebuhu se mora koža dojenčkov hitro prilagoditi novemu, bolj suhemu okolju. Koža dojenčkov se razlikuje od kože odraslih: ima drugačno vrednost pH, je tanjša, potrebuje več vlage in je nasploh nekoliko ranljivejša in bolj dovzetna za vplive iz okolja.

Čeprav se koža dojenčkov hitro prilagaja novemu okolju, se določene funkcije, na primer kožna pregrada, razvijejo po nekaj mesecih. Zato je pomembno, da za dojenčke izberemo izdelke, ki so:

  • izdelani posebej za otroke,
  • kakovostni, varni in preizkušeni, 
  • narejeni iz zračnih materialov – omogočajo »dihanje kože«,
  • so koži (in okolju) prijazni – brez barvil, parfumov in drugih dodatkov.

Prav takšni so izdelki danskega porekla Bambo Nature, ki jih družine po vsem svetu uporabljajo že več kot 40 let. Zaradi skrbno izbranih sestavin so vsi izdelki Bambo Nature primerni za uporabo že od samega otrokovega rojstva naprej. 

 

Mnoge mamice se zlasti s pleničkami srečajo že v porodnišnici, kasneje pa postanejo obvezna sestavina previjalne mize in torbe tudi drugi člani družine Bambo Nature. Jih poznate?

Skrbno izbrane zračne sestavine, med njimi puhasta celuloza popolnoma brez klora, poskrbijo za hitro vpijanje tekočine v vpojno jedro, da koža ostane kar se da suha. Na čas menjave pleničke opozori priročen indikator vlažnosti, ki se, ko je plenička polna, obarva v modro. Poleg tega so pleničke Bambo Nature tudi potrjeno okolju prijazne.

  • Za udobno in higienično previjanje malega sončka kjerkoli in kadarkoli so priročne previjalne podloge za enkratno uporabo. Te pridejo še kako prav tako na domači previjalni mizi kot tudi na poti (na primer na pregledu pri pediatru, na obisku pri starih starših, družinskem srečanju …). 

Poleg previjalnih so izredno praktične tudi zaščitne posteljne podloge, ki se s samolepljivimi trakovi pričvrstijo na vzmetnico in tako poskrbijo, da vzmetnica ostane suha kljub morebitnemu polivanju dojenčka ali prepolni plenički.

  • Za umivanje nežne otroške kože ob menjavi pleničk se po rojstvu sicer priporoča uporaba vode in nežnih krpic. Toda, če kdaj vode nimate na voljo, lahko brez skrbi uporabite tudi koži prijazne vlažne robčke Bambo Nature, saj ne vsebujejo parfumov in barvil. Na voljo so tako običajni iz mešanice poliestra in viskoze kot biorazgradljivi, ki so iz 100 % viskoze, pridobljene iz dreves. Vse najdete v različnih pakiranjih – večjih za doma ali manjših, priročnih za na pot. Sčasoma vlažni robčki postanejo nepogrešljiv vsestranski pripomoček staršev za previjanje ali čiščenje različnih madežev. 😊

Pomirjujoča krema ščiti, vlaži in obnavlja razdraženo ali poškodovano kožo. Odlična je za zaščito kože pod pleničko, v mrzlih mesecih pa tudi za kožo obraza in rok. Baby olje za nego je izdelek za razvajanje v otroški banjici, za nežno masažo po kopanju ali za odstranjevanje temenc. Za umivanje brez solz poskrbi nežen gel za umivanje telesa in las, za navlaženo  otroško kožo po umivanju pa losjon za celo telo.

Ne glede na to, ali ste novopečeni  ali že izkušeni starši, prihod dojenčka pomeni veliko, a čudovito spremembo za celo družino. 

Poskrbite, da bodo poleg ljubezni del družine tudi varni in preizkušeni pripomočki za nego malega sončka. 

Ker vam je mar. 💜

Nazaj na spletni dnevnik