Bambo Nature od ABENA – ker nam je mar

Izdelke Bambo Nature že več kot 40 let razvija in proizvaja družinsko podjetje ABENA (s tradicijo, ki traja že tretjo generacijo). Sedež imamo na Danskem, kjer razvijamo in proizvajamo koži in okolju prijazne pleničke in izdelke za dojenčke, ki so namenjeni družinam po vsem svetu.

Naša zgodba

Sledi naše nordijske dediščine lahko odkrijete prav v vsakem izdelku, tako pri dizajnu, kot tudi v sestavinah in uporabljenih materialih. Bambo Nature so prve pleničke na svetu, ki so osvojile cenjeno ekološko oznako »Nordic Swan Ecolabel«.

Trenutno v naši liniji izdelkov za dojenčke poleg pleničk za enkratno uporabo, hlačnih pleničk in otroških vlažnih čistilnih robčkov najdete tudi izdelke za nego kože, ki so varni za vašega dojenčka in tudi za preostanek družine.

Naša zaveza

Vsi izdelki Bambo Nature v svoji zasnovi zagotavljajo udobje in varnost in to zaradi kakovostnih sestavin in materialov. Izdelki ne svebujejo dodanih agresivnih kemikalij in alergenov. In kar je najpomembneje, naši izdelki so ravno tako učinkoviti in delujoči, kot so varni in trajnostni.

Izdelki za nego dojenčka Bambo Nature so si prislužili najvišje ocene, kar se tiče zaupanja, priznanj in pridobljenih ekoloških certifikatov. Trdno smo prepričani, da vaša odločitev za varen, blag in do okolja prijazen izdelek ne bi smela odtehtati učinkovitosti, zato v našem podjetju potekajo številne raziskave in iščemo inovacije, s pomočjo katerih dosegamo svoje cilje in upravičujemo vaša pričakovanja.

Naša odgovornost

Našim otrokom in prihodnjim rodovom želimo zapustiti zdrav planet, poln naravnega bogastva. Da bi zmanjšali vpliv na okolje, smo se v podjetju Abena, ki je proizvajalec izdelkov Bambo Nature, prostovoljno odločili podvreči se strogim okoljskim pregledom naših izdelkov in sicer vse od pridelovanja surovih materialov, proizvodnje izdelkov, njihove porabe do ravnanja z odpadki.

V letu 2019 smo reciklirali kar 85,4 % odpadkov iz našega danskega proizvodnega obrata. Odpadni material vključuje npr. folijo za zavijanje surovin in odvečne tekstilne materiale, ki jih zbiramo in prodajamo podjetjem za recikliranje, kjer jih nato predelajo v nove izdelke.