Več o certifikatih in znakih za okolje Bambo Nature

Sodelujemo z najstrožjimi agencijami za certifikacijo na svetu, saj vam želimo ponuditi varne in okolju prijazne pleničke in izdelke za nego kože Bambo Nature. Ugotovite, kaj pomenijo znaki za okolje in reference naših izdelkov za vas in vašo družino.

Nordic Swan

Ekološka oznaka »Nordic Swan Ecolabel« – spodbuja trajnostni pristop na vsakem koraku

S ciljem oblikovanja trajnostno vzdržne družbe in trajnostnega potrošništva, se Ekološka oznaka »Nordic Swan Ecolabel« posveča presoji učinka izdelka na okolje, in to v času njegove celotne življenjske dobe – od trenutka pridobivanja surovih materialov, vključno s proizvodnimi postopki, vse do razgradnje izdelka.

 Asthma Allergy Nordic

Potrdilo združenja »Asthma Allergy Nordic« – prestižen modri znak, ki potrjuje ozaveščenost o alergijah

Združenje za astmo in alergije »Asthma Allergy Nordic« svoj certifikat podeli le izdelkom, ki predstavljajo najmanjše možno tveganje za nastanek alergij.

Glavni cilj je osebam z kontaktnimi alergijami olajšati iskanje izdelkov, ki jim bodo izboljšali kakovost vsakdanjega življenja.

 Forest Stewardship Council

FSC® (Forest Stewardship Council, Svet za nadzor gozdov) - nagrajuje odgovorne uporabnike gozdnih proizvodov

FSC® (Svet za nadzor gozdov, Forest Stewardship Council) je mednarodna nevladna organizacija, ki skrbi za promocijo odgovornega upravljanja svetovnih gozdov. Izdelki, ki nosijo oznako FSC®, so proizvedeni iz surovin, pridobljenih iz dobro oskrbovanih gozdov in odgovornih virov. Sledljivost in integriteta te oznake temeljita na strogih nadzornih ukrepih. Če se odločite za izdelke s certifikatom FSC®, pomagate skrbeti za gozdove ter ljudi in divje živali, ki tam živijo. Za več informacij obiščite www.fsc.org

Abena A/S je pridobila certifikat v skladu s standardi FSC® (Svet za nadzor gozdov) in ABENA-HELPI d. o. o. je distributer izdelkov Abena s certifikatom FSC®. Več o tem www.abena.com.

 

 EcoCert COSMOS

 

Ekološka oznaka »Ecocert COSMOS« – oznaka do okolja prijaznih kozmetičnih izdelkov

Ekološka oznaka »Ecocert COSMOS« je prva certifikacijska organizacija za naravno in ekološko certificirano kozmetiko, ki zagotavlja, da izdelki ustrezajo strogim okoljskim standardom kar se tiče sestavin in embalaže. Le izdelki, ki vsebujejo najmanj 95 % naravno pridobljenih sestavin (gledano po teži), so primerni za tovrstni certifikat.

Dermatologicky testováno

Dermatološko testirano – označuje izdelke, ki so nežni do kože

Oznaka »Dermatologically tested« zagotavlja, da je bil izdelek testiran na morebitne kožne reakcije s strani neodvisnih laboratorijev. To pomeni, da izdelek lahko uporabljajo tudi osebe z občutljivo kožo.

CE Mark

CE najdemo

Znak CE najdemo na številnih izdelkih, ki so na trgu v evropskem gospodarskem prostoru. To pomeni, da so bili izdelki ocenjeni kot taki, ki izpolnjujejo visoke varnostne, zdravstvene in okoljske zahteve. CE pomeni Conformité Européenne (evropska skladnost) in je splošno priznana oznaka po vsem svetu.

Veganska oznaka

Veganska oznaka

Veganska oznaka je mednarodni veganski standard in jo upravlja organizacija Vegan Society. Za pridobitev veganske oznake mora izdelek izpolnjevati več meril, med drugim ne sme vsebovati sestavin živalskega izvora in ne sme biti preizkušen na živalih.

OEKO-TEX® Standard 100

OEKO-TEX® Standard 100

OEKO-TEX je neodvisna institucija, ki testira in nadzoruje škodljive snovi v številnih potrošniških izdelkih. Certifikat zagotavlja, da določen izdelek izpolnjuje stroge zahteve glede sestavin, procesnih kemikalij, barvil, sledi in dodatkov. Sistem označevanja se uporablja od leta 1992.

EcoSun Pass

EcoSun Pass

EcoSun Pass je certifikat, ki se uporablja za oceno vpliva izdelkov za zaščito pred soncem na okolje. Za pridobitev certifikata mora kombinacija sončnih filtrov v izdelku upoštevati določene parametre v izračunu, da se zagotovi minimalna škoda za morsko okolje. Kreme za zaščito pred soncem, ki pridobijo EcoSun Pass, so prijazne do življenja v morju, kar pomeni, da vsebujejo minimalno in zelo premišljeno količino kemikalij, ki lahko poškodujejo koralne grebene in drugo življenje v morju.

I'm green certificate logo

30 % popotrošniško reciklirano

Embalaža pleničk Bambo Nature vsebuje 30 % popotrošniških recikliranih surovin, kar pomeni, da je v proizvodnji potrebne manj izvorne plastike. Reciklirani materiali izvirajo iz gospodinjskih plastičnih odpadkov potrošnikov, ki so skrbno očiščeni in razvrščeni. Uporabo neobnovljivih virov zmanjšujemo s premišljeno uporabo sistema recikliranja.

ISO14001 certificate

ISO14001

Standard ISO14001 potrjuje, da ima proizvajalec pleničk Bambo Nature, ABENA Produktion A/S, sistem okoljskega ravnanja. Standard zagotavlja podjetjem okvir za zmanjšanje negativnega vpliva na okolje. Certifikat dobijo podjetja, ki se odločijo soočiti s svojim vplivom na okolje in si dejavno prizadevajo za izboljšanje.

IS50001 certificate

ISO50001

Proizvajalec pleničk Bambo Nature, ABENA Produktion A/S, ima certifikat ISO50001. Ta certifikat je dokaz našega sistema upravljanja energije, s katerim si dejavno prizadevamo za zmanjšanje naše skupne porabe energije. Poleg stalnega projektnega dela za optimizacijo energije spremljamo tudi lastno porabo energije in učinkovitost ter določamo letne cilje za energetsko učinkovitost.

 

Prosimo, upoštevajte: Certifikati se nanašajo le na posamezne izdelke, na katerih so navedeni.