Narejeno z odgovornostjo

Pleničke Bambo Nature odražajo naš nordijski način življenja, v skladu s katerim se funkcionalnost in oblika povezujeta z naravnim spoštovanjem drug do drugega in do okolja. V vsakem izdelku, ki ga ustvarimo, lahko najdete sledi naše dediščine – v dizajnu, sestavinah in materialih, ki jih uporabljamo, v našihzahtevah po visoki kakovosti in v varni proizvodnji.

Skrbno izbrane surovine

"Puhasta" celuloza: celulozna vlakna v vpojnem jedru imenujemo »puhasta« celuloza. To je naraven in vpojen material iz trajnostnih in dobro upravljanih gozdov, ki se ponašajo s certifikatom FSC® (Forest Stewardship Council ali Svet za nadzor gozdov), kjer posekajo samo toliko dreves, kot jih gozd lahko nadomesti. Zaradi varnosti vašega malčka je naša »puhasta« celuloza popolnoma brez klora (TCF).

SAP: je kratica za super vpojni polimer. SAP je ključna sestavina vpojnega jedra in tisto, zaradi česar je vaš otrok suh in se prijetno počuti. Super vpojni polimer, ki ga uporabljamo, ima znak za okolje "Nordic Swan Ecolabel" in je popolnoma varen za kožo vašega malčka.

Manj je več

Ali pleničke težko izvlečete iz embalaže? To smo storili namenoma! Naše pleničke slovijo po svojih zmogljivostih in so zelo tanke in lahke, da bi bile za otroka kar se da udobne. Tako se otrok bolj svobodno giba, mi pa lahko v embalažo naložimo več pleničk in prevažamo manj kartonov. Vi pa lahko iz trgovine domov prinesete manj vrečk s pleničkami. Hkrati v pleničkah uporabimo samo toliko surovin, kot je treba. Tako ne porabimo več surovin, kot je treba, pri tem pa ne zanemarimo učinkovitosti in tudi ne udobja.

 

Brez dodanih nepotrebnih snovi

Zdravi malčki so veseli malčki in zdravje vašega malčka imamo ves čas v mislih. Zato ne uporabljamo snovi, za katere je znano, da škodujejo zdravju ali okolju, kot so organokositrne spojine, ftalati ali polivinilklorid. Prav tako ne dodajamo nobenih snovi, za katere je znano, da so alergeni ali dražijo kožo.

 

Danska proizvodnja

Pleničke Bambo Nature izdelujemo v našem proizvodnem obratu na Danskem z zelo naprednimi stroji, ki zagotavljajo minimalno skupno porabo energije. Še naprej se posvečamo optimizaciji porabe energije in si vedno znova prizadevamo biti še boljši. Tu je nekaj naših dosežkov:

  • Trenutno 100 % električne energije, ki je porabimo, pride iz obnovljivih virov.
  • Od leta 2009 smo skupne emisije CO2 znižali za 62,1 %.
  • V letu 2019 smo 85,4 % naših odpadkov iz proizvodnje zbrali in prodali podjetjem za recikliranje, da so jim spremenili namen in jih preoblikovali v nove izdelke.

 

Suha in zdrava otroška koža

Pleničke Bambo Nature so opremljene z indikatorjem vlažnosti, s katerim boste hitro in brez težav ugotovili, kdaj je čas za menjavo pleničke. Menjava pleničk v pravilnih časovnih razmikih zmanjša tveganje za nastanek izpuščajev, prihrani nepotrebne poti k previjalni mizi in ustvari manj odpadkov. Tako je najboljše za vse!

 

Embalaža in škatle, ki jih je mogoče reciklirati

Embalaža naših pleničk vsebuje 30 % popotrošniških recikliranih surovin, kar pomeni, da je v proizvodnji potrebne manj izvorne plastike. Reciklirani materiali izvirajo iz gospodinjskih plastičnih odpadkov potrošnikov, ki so skrbno očiščeni in razvrščeni. Embalažo pleničk je treba reciklirati z drugimi odpadki iz plastike. 

Naše škatle imajo certifikat FSC® (Forest Stewardship Council ali Svet za nadzor gozdov) in so izdelane iz najmanj 50 % recikliranega materiala.

 

Odgovorno poslovanje

Odgovorno razmišljanje in ravnanje sta bila od nekdaj jedro linije Bambo Nature in povsem normalno se nam zdi, da tesno sodelujemo s svojimi dobavitelji ter zagotovimo, da je vsaka plenička varna za otroka in za naravo. Naša vrata so vedno odprta za zunanje preglede, prav tako sodelujemo s svetovno priznanimi agencijami za certificiranje, da vam lahko ponudimo najboljše okolju prijazne otroške pleničke.

 

*Emisije CO2 zajemajo elektriko, plin in nafto in se izračunajo na podlagi standardnih dejavnikov Energineta in danske agencije za energetiko. Izračuni električne energije iz kWh v kg CO2 temeljijo na Energinetovi okoljski deklaraciji. Izračuni iz l nafte in kg plina v kg CO2 temeljijo na standardih danske agencije za energetiko za kalorične vrednosti in dejavnike emisij.

FSC® (Svet za nadzor gozdov, Forest Stewardship Council) je mednarodna nevladna organizacija, ki skrbi za promocijo odgovornega upravljanja svetovnih gozdov. Izdelki, ki nosijo oznako FSC®, so proizvedeni iz surovin, pridobljenih iz dobro oskrbovanih gozdov in odgovornih virov. Sledljivost in integriteta te oznake temeljita na strogih nadzornih ukrepih. Če se odločite za izdelke s certifikatom FSC, pomagate skrbeti za gozdove ter ljudi in divje živali, ki tam živijo. Za več informacij obiščite www.fsc.org