Ko kopanje postane užitek

Ko kopanje postane užitek

Navadno otroci uživajo v čofotanju in igranju z vodo ter posledično kopanju ali tuširanju. A ni nujno, da je tako. Le ena slaba izkušnja, ko zaide milo v oči, lahko kopanje oz. umivanje las spremeni v zahteven projekt celotne družine. Poleg tega se je za varno kopanje nujno držati nekaj zlatih pravil.

Umivanje las in telesa tako terja veliko mero potrpežljivosti in različne pristope, s katerimi bi otroku predstavili umivanje kot užitek in zabrisali spomin na neprijetno izkušnjo s solznimi in pekočimi očmi. Izkušeni starši ste v teh primerih gotovo preizkusili že vse – od držanja brisače na očeh, plavalnih očal do počasnega polivanja las z vodo iz posode. Vendar spreminjanje izkušnje iz negativne v pozitivno terja svoj čas.

Pri kopanju je tudi zelo pomembno poskrbeti za varnost. Dve največji nevarnosti sta utopitev in opekline, zato se vedno držite naslednjih zlatih pravil:

  • Otroka, ki še ni dopolnil pet let, niti za sekundo ne pustite v kadi brez nadzora. Če ste prisiljeni prekiniti kopanje, ga zavijte v brisačo in vzemite s seboj. 
  • Kad napolnite le z okoli osem centimetrov vode – ravno dovolj, da lahko otroka okopate in da se lahko še nekoliko poigra. 
  • Pred kopanjem pripravite vse, kar boste potrebovali: brisačo, šampon, negovalno kozmetiko, svežo pleničko oz. spodnje perilo in čista oblačila.
  • Preden otroka posedete v vodo, preverite, da je njena temperatura okoli 37 stopinj Celzija. Ne zanašajte se samo na svoj občutek, saj se odrasli navadno kopamo v vodi, ki ima 41 ali 42 stopinj Celzija. Temperaturo vode preverite s termometrom ali z zapestjem. Če vodo čutite kot vročo in ne toplo, pomeni, da je prevroča. 

Kaj pa če se otrok vseeno opeče? Opečen del postavite pod hladno vodo in ga držite pod večjo količino hladne vode 20-30 minut. Tako se bo zmanjšala toplota in ne bo dosegla globljih delov kože. Opeklino zavijte v tkanino, ki ne pušča vlaken (na primer rjuho), da zmanjšate nevarnosti vnetja. Nato pokličite oz. poiščite nujno medicinsko pomoč.

Poleg varnosti, ki je na prvem mestu, je za prijetno kopanje pomembna tudi izbira ustreznih izdelkov za kopanje in nego kože.

Linija izdelkov za nego kože Bambo Nature vsebuje gel za umivanje las in telesa s posebno formulo "brez solz". To pomeni, da ne vsebuje sulfatov, ki dražijo oči vaših malčkov. Gel vsebuje še naravni sestavini Aloa Vero, ki pomirja razdraženo in suho kožo ter glicerin, ki zagotavlja vlažnost in elastičnost las in kože. Saj veste, tiste mehke, sijoče in dišeče otroške lase. Za še več prijetnih kopalniških dogodivščin je gel odslej na voljo tudi v večji (500 ml) embalaži s priročnim dozirnikom.

Z naravnimi izdelki za nego bo umivanje postalo užitek in prijetna izkušnja za vas in vašega malčka. Za vsakodnevno uporabo, tudi po kopanju, je tu še naraven, preizkušen in varen losjon za telo. Ta poleg Aloe Vere vsebuje še kosovo olje, ki vlaži in mehča suho kožo ter krepi naravno vlažilno funkcijo kože. Karitejevo maslo pa je bogato z vitamini A, E in F, ki pomagajo ščititi elastičnost kože.

Za prave uživače je na voljo tudi Baby olje za nego, ki je primerna že za novorojenčke. Za voljno kožo v vodo dodajte nekaj kapljic oljne kopeli in jo nežno vtrite v kožo ali jo uporabite po kopeli. Odlična pa je tudi za odstranjevanje neprijetnih temenc. Vsebuje repično olje, ki vlaži kožo in vsebuje veliko vitamina E ter olje mareličnih koščic z veliko maščobnih kislin ter vitaminov A in E.

Za najbolj izpostavljene predele kože, ki zahtevajo posebno nego, pa je tu še pomirjujoča krema. Vsebuje Aloa Vero, kokosovo olje in karitejevo maslo ter tako skrbi za nego kože na najbolj izpostavljenih delih pod pleničko ali na primer na obrazu in rokah v mrzlih dneh.

Skratka, izdelki za nego kože Bambo Nature so naravni, preizkušeni in varni za vso družino - tudi za novorojenčke. Pa še to – so veganski in narejeni brez krutosti do živali.

Nazaj na spletni dnevnik