5 idej za "baby shower" darila za mamo in dojenčka

5 idej za "baby shower" darila za mamo in dojenčka

Iščete popolno darilo za zabavo ob bližajočem se rojstvu otroka? Oglejte si naših 5 odličnih idej za darila za mamico in dojenčka ob tem velikem dnevu!

"Baby shower" zabave so vse bolj priljubljene in lepa priložnost, da bodočo mamico zasujemo z darili in se veselimo prihoda otroka. Tovrstne zabave so večinoma rezervirane za ženske. Družina in prijateljice organizirajo zabavo, ki se običajno odvija od 4 do 6 tednov pred porodom.

Na teh zabavah je po navadi veliko dobre hrane in zabavnih iger, manjkati pa ne smejo niti slastna torta in seveda darila. Prihod otroka je povezan tudi z več stroški, zato darila, ki jih bodoče mamice prejmejo na teh zabavah, lahko resnično pomagajo bodočim staršem, da se pripravijo.

Ideja za darilo št. 1: otroška oblačila 

Če iščete idejo za klasično darilo, ne morete zgrešiti z oblačili. Kot ve večina staršev, lahko dojenčki vsak dan porabijo več čistih bodijev; dojenčki podirajo kupčke, lulajo in se slinijo ter prerastejo oblačila hitreje, kot jih lahko operete. Vedno izberite oblačila iz bombaža. Če ste v dvomih, kakšen slog je staršem všeč, se odločite za nevtralne barve, na katerih madeži niso tako opazni.

 

 

Ideja za darilo št. 2: torta iz pleničk

Vsi vemo, da dojenčki potrebujejo pleničke, in to VELIKO pleničk. In poštena zaloga visokokakovostnih pleničk bo dobrodošlo darilo, ki ga bodo vsi novopečeni starši veseli. Če ne želite tvegati, kupite pleničke dveh ali treh velikosti. Ne morete namreč vedeti, kako velik bo otrok, ko se bo rodil, ali kako hitro bo potreboval večjo številko.

Ali bi radi pleničke podarili na kreativen način? Torte iz pleničk spadajo med zelo priljubljena darila na zabavah ob bližajočem se rojstvu otroka; so praktične, osebne in zelo ljubke.  Če želite podrobna navodila po korakih, lahko v našem blogu preberete, kako se naredi popolna torta iz pleničk za zabavo pred rojstvom otroka.

 

Ideja za darilo št. 3: izdelki za nego kože

Otroška koža je mehkejša in bolj občutljiva kot koža odraslih, zato jo je treba ustrezno negovati. Novorojenčki redko potrebujejo veliko izdelkov za nego kože, toda ko se jim koža privaja na (bolj suh) svet zunaj maternice, je nekaj osnovnih izdelkov, ki se bodo večini novopečenih mamic zdeli praktični. V naši ponudbi izdelkov za nego kože Bambo Nature boste našli osnovne izdelke za nego dojenčkov: Baby olje za nego , gel za umivanje telesa in las , losjon za telo in pomirjujočo kremo . Vsi ti izdelki so izjemno nežni do kože, ne vsebujejo dišav in so narejeni iz naravnih in ekoloških sestavin. 

 

Ideja za darilo št. 4: igrače in igrala

Pri igračah in igralih za otroke je veliko odličnih možnosti. Številne igrače so bolj primerne za malo večje otroke, vendar so na voljo tudi za dojenčke. Igralni center je odlično darilo za dojenčke, saj lahko varno ležijo na hrbtu na podlogi in opazujejo razburljive oblike in barve nad seboj. Seganje za visečimi igračami bo tudi krepilo njihove motorične sposobnosti. Barvni vrtiljak za posteljico je odlična ideja tudi za dojenčke – novorojenčki jasno zaznavajo le črno in belo barvo, rdečo pa začnejo razlikovati že pri nekaj tednih. Kmalu bo sledilo več osnovnih barv. Ko kupujete igrače in knjige za dojenčke, poiščite take v kontrastnih in močnih osnovnih barvah; to jih bo najbolj pritegnilo.

 

Ideja za darilo št. 5: razvajanje za mamico

Bodoče mamice imajo lahko občutek, da se vse vrti okrog otroka in se kdaj počutijo nekoliko zapostavljene. Sestavite ji košarico izdelkov samo zanjo. Odlično izhodišče so na primer dober šampon, obrazna maska ali krema za obraz, olje za telo, balzam za bradavičke in nekaj lepih mehkih nogavic. Pomagate ji lahko tudi tako, da prinesete veliko domače hrane za v zamrzovalnik! V prvih tednih po rojstvu kuhanje ne bo glavna skrb; vesela bo dobro založenega zamrzovalnika. Zagotovo pa bo tudi darilni bon za dostavo hrane zelo dobrodošlo in koristno darilo.

Nazaj na spletni dnevnik