Nosečnost iz tedna v teden: 37. teden

Nosečnost iz tedna v teden: 37. teden

Vsi otroci, rojeni med 37. in 42. tednom, veljajo za donošene, tako da ste od zdaj naprej pripravljeni. Zato za vsak primer predlagamo, da si pripravite torbo za v porodnišnico, da ne boste pozabili česa pomembnega, ko pride čas.

Pravočasno

Vsi otroci, rojeni med 37. in 42. tednom, veljajo za donošene, tako da ste od zdaj naprej pripravljeni. Vaš otrok še vedno pridno raste in pridobiva težo, da bi bil vsaj malo odporen na zunanji svet.

V 37. tednu nosečnosti bo otrok zrasel toliko, da bo meril približno 48 centimetrov in tehtal okoli 3200 gramov.

Priprava torbe za v porodnišnico

Kdaj natanko se bo porod začel, je nemogoče vedeti, zato je dobro, da ste pripravljeni in imate že zdaj pripravljeno tudi torbo za v porodnišnico, da vam ne bo treba tekati po hiši in iskati nedrčke za dojenje ali šampon, ko bo prišel čas.

Bolnišnice imajo morda na voljo različne storitve in izdelke za po porodu, kot so otroške pleničke, blazinice za dojenje in predloge za inkontinenco, vendar vprašajte babico in preverite, katere storitve ponuja vaša bolnišnica, da boste prinesli vse, kar potrebujete, in ne boste nosili s sabo nepotrebnih stvari.

Mislite, da ste morda na kaj pozabili? Imamo odličen seznam stvari, ki jih je treba prinesti v porodnišnico, z vsemi osnovnimi potrebščinami.

Dejavnosti za porodniški dopust

O, porodniški dopust. Vsaka mama ga doživlja drugače; nekaterim je naravnost všeč in uživajo v vsakem trenutku, druge se spet počutijo, kot da jih bo pobralo od dolgčasa. Zlasti čakanje, da se bo otrok odločil priti na svet, se pogosto zdi ženskam zelo dolgo. A brez skrbi, imamo nekaj idej za dejavnosti:

  • Če ste ustvarjalni tip, lahko izdelujete oblačila za otroka. Lahko pletete, kvačkate ali šivate, da se otresete dolgčasa pred rojstvom, in ustvarite kakšno ljubko in edinstveno oblačilo, jopico in slinček.
  • Na prve tedne z novorojenčkom se lahko pripravite tudi s pripravljanjem hrane. Pripravite veliko enostavnih obrokov in jih zamrznite. Verjemite, ZELO srečni boste, da vam po rojstvu otroka ne bo treba kuhati.
  • Uredite fotografije. Najbrž imate v telefonu na stotine fotografij, ki samo zasedajo prostor. Vzemite si čas in jih uredite ter tiste, ki jih želite shraniti, prenesite na računalnik ali na zunanji disk; tako boste telefon pripravili na fotografije otroka, ki jih bo nešteto.
  • Uživajte v miru in tišini. Zadremajte in pojejte prigrizek, preberite knjigo, ki že mesece čaka, da se je lotite, in si oglejte filme in oddaje, za katere še niste našli časa.

 

 

Preberite več o naslednjem tednu nosečnosti v 38. tednu našega tedenskega nosečniškega koledarja. 

Nazaj na spletni dnevnik