Pet praktičnih nasvetov za bolj sproščeno starševstvo

Pet praktičnih nasvetov za bolj sproščeno starševstvo

Nihče si pred prihodom dojenčka ne predstavlja povsem, kaj vse prinaša vloga starša. Če kaj, se gotovo spremenijo prioritete pa tudi čas kar naenkrat teče hitreje, kajne? Zato so praktični nasveti, s katerimi lahko prihranimo čas in si olajšamo skrb za otroka, še kako dobrodošli.

Pri Bambo Nature si že več kot 40 let prizadevamo otrokom in staršem po vsem svetu ponuditi najboljše izdelke za nego. Poleg kakovosti in prijaznosti do kože (in okolja) imamo ves čas v mislih tudi njihovo praktično uporabo. Vse to zato, da bi sodobnim staršem, v tem hitrem tempu življenja, olajšali skrb za malčke.

Kako? Spodaj podajamo pet praktičnih nasvetov za lažje in bolj sproščeno starševstvo:

1. Izberite pleničke, ob katerih ste lahko pomirjeni, saj ste na prvo mesto postavili svojega otroka in naravo.

V poplavi različnih pleničk na trgu je izbira pravih lahko velik izziv. Visoko vpojne, obenem pa zračne, mehke in izredno tanke pleničke Bambo Nature malčkom omogočajo svobodno gibanje in raziskovanje sveta. Super vpojno jedro, ki je sestavljeno iz puhaste celuloze, popolnoma brez klora in kanalčki poskrbijo za vpojnost in porazdelitev tekočine znotraj jedra, stran od otrokove kože. Poleg tega zračni materiali omogočajo dihanje kože in posledično zmanjšajo tveganje za nastanek težav s kožo, ki je 24/7 v plenički. Zaradi izredno elastičnih trakov na trebuščku in okoli nogic so pleničke udobne in se lepo prilegajo. Na voljo so v kar sedmih velikostih, tudi v št. 0, izdelani posebej za nedonošenčke.

Zakaj so naše pleničke tako posebne, izveste tudi v spodnjem vide:

2. Ustvarite varno okolje za svojega dojenčka ali večjega raziskovalca kjerkoli in kadarkoli.

Ste na obisku, na pikniku, izletu v naravi in nikjer primernega kotička za previjanje? Nič hudega, v takih primerih so kot naročene previjalne podloge Bambo Nature. So mehke, zračne, udobne, zato lahko vašega malčka brez skrbi odložite nanje in mirno previjete. 

Previjalne podloge pa so tudi odličen pripomoček, ko so dojenčki ravno v obdobju, ko že radi raziskujejo svet in se obračajo, plazijo, a še ne hodijo. Tako bo lahko vaš mali zaklad mirno odkrival okolico na čisti in varni podlagi na  pikniku, družinskem srečanju, rojstnodnevni zabavi …

Ali pa razvijal svojo kreativnost z ustvarjanjem. Podloge se namreč odlično izkažejo tudi pri zaščiti mize ali drugih površin, da lahko malce večje otroke brez skrbi prepustite spretnim prstom in domišljiji pri ustvarjanju, npr. z barvami, lepilom …

3. Bodite pripravljeni na umazanijo in nered. Vedno in povsod! 🙃

Vas je presenetila povsem polna plenička? Ali ste ravno v uvajanju goste hrane in je kašica povsod drugje razen v ustih?

Nič za to. Tu so vsestranski pomočniki – vlažni čistilni robčki, ki ostajajo redni spremljevalci družin še dolgo potem, ko so otroci že brez pleničk. Na voljo so kar v dveh različicah, običajni iz mešanice poliestra in viskoze ter biorazgradljivi, ki so iz 100 % viskoze, pridobljene iz dreves. Vsi so na voljo v različnih pakiranjih – večjih za doma ali manjših, priročnih za na pot.

Tako vas ne bo vrgel iz tira noben pripetljaj: razlitje stekleničke med vožnjo v avtomobilu, pobiranje s tal najljubšega grizala, ki ga je malček že 50-tič ta dan vrgel med sprehodom iz vozička, madež sladoleda na sveže oprani obleki takoj ob začetku rojstnodnevnega praznovanja, zasušen izcedek iz noska, umazana usta od čokolade ali lepljivi prsti od ekstra slastnih bonbonov …

4. Spodbujajte otroka k samostojnosti

Trdna samopodoba in zaupanje vase igrata pomembno vlogo pri razvoju in samostojnosti otroka. Otroci so izredno ponosni, ko jim uspe kakšen nov podvig. To velja tudi pri odvajanju od pleničk. Zato se v tem obdobju odlično obnesejo Bambo Nature hlačne pleničke, ki se preprosto oblečejo in slečejo kot običajno spodnje perilo. Ko otroci spoznajo, da si lahko pleničko sami slečejo in oblečejo, so na to izredno ponosni in tako motivirani za odhod na kahlico.

Hlačne pleničke (na voljo so v velikostih 4, 5 in 6 ter v dveh različnih pakiranjih) so zelo priročne tudi že pred odvajanjem od pleničk. Sploh za tiste živahne ritke, ki se med previjanjem rade obračajo in se jim vedno kam mudi. Previjanje lahko postane pravi šport in staršem takrat pridejo prav praktične hlačke, ki jih preprosto oblečejo kot spodnje hlačke. Ko je plenička polna, pa jo strgajo ob straneh, zvijejo ter zalepijo s posebnim samolepljivim trakcem ter tako lažje odvržejo v smeti.

5. Olajšajte si opravila – kjer le lahko!

Polivanje v prvih mesecih, prepolna plenička, ki ne zdrži celo noč, nočne »nezgode« pri odvajanju od pleničk … Ja, vzmetnice so ob prihodu otrok precej na udaru. S tem pa še pogostejše zbujanje ponoči, preoblačenje posteljnine sredi noči in nenehno pranje gore perila.

A ni treba, da je tako. V naši ponudbi najdete tudi večje zaščitne podloge za posteljo Bambo Nature, katerih posebnost so samolepljivi trakovi ob robu, s katerimi se podloga namesti na vzmetnico in tam tudi ostane. Poleg tega ne oddaja neprijetnih »šumečih« zvokov in tako ne moti dragocenega spanca. Čisto vsaka mirna noč je neprecenljiva, kajne? 😉

Biti starš je izjemna, a hkrati tudi odgovorna in težka vloga. Zato si življenje olajšajte z izbiro kakovostnih in praktičnih izdelkov. Če ste izbrali katerikoli izdelek Bambo Nature, ste lahko pomirjeni, saj ste na prvo mesto postavili svoj mali zaklad (in naravo). Pa to niso zgolj naše besede. To potrjujejo tudi najstrožje certifikacijske hiše na svetu (certifikate, s katerimi se ponašajo naši izdelki, si lahko ogledate na tej povezavi) in mnenja naših zadovoljnih uporabnikov.

Nazaj na spletni dnevnik