7 nasvetov za izbiro otroških plenic

S prihodom male sončice ali sončka otroške plenice postanejo vsakodnevne spremljevalke družine. Otroška ritka je v plenicah praktično 24/7, zato je izbira pravih še kako pomembna. Na kaj je dobro biti pozoren pri izbiri plenic?

Na trgu je ogromna ponudba otroških plenic, zato zna biti izbira najustreznejših pravi izziv, sploh za novopečene starše. Pri izbiri so vam lahko v pomoč spodnji nasveti oz. vidiki, na katere velja biti pozoren pri odločanju o otroških plenicah, ki jih boste uporabljali.

1. Vpojnost plenice

Od plenice starši upravičeno pričakujete, da opravi svojo funkcijo. To pomeni, da zadrži urin in/ali blato in ne »prepušča«. Otroška ritka pa mora kljub mokri plenički ostati suha, kar zmanjšuje tveganje za nastanek rdečin in pleničnega izpuščaja.

Bambo Nature pleničke, ki so na voljo v velikostih od 0 do 6, za to poskrbijo z visokovpojnim jedrom in posebnimi kanalčki, ki vsebino enakomerno razporedijo po vpojnem jedru, da lahko vrhnja plast, ki je v stiku s kožo, ostane suha.

2. Zračnost materialov

Poleg vpojnosti, ki preprečuje stik kože z urinom, so pomembni tudi zračni materiali, da lahko koža pod pleničko kar se da »diha«. Za to pri Bambo Nature pleničkah poskrbi netkani zračni material.

3. Preizkušenost in prijaznost do kože

Plenice naj ne vsebujejo nepotrebnih dodatkov, kot so parfumi, parabeni, lateks, elementarni klor …, kar navadno potrjujejo certifikati, kot so dermatološko testirano in priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic.

Učinkovito jedro plenic Bambo Nature je beljeno popolnoma brez klora, plenice tudi ne vsebujejo parfumov, parabenov in drugih znanih alergenov.

4. Udobnost

Kljub visoki vpojnosti so lahko pleničke mehke, prožne in tanke, saj tako mali sončici ali sončku omogočajo svobodno brcanje in raziskovanje sveta okoli sebe.

5. Praktičnost

Plenice Bambo Nature imajo tudi indikator vlažnosti. To je rumena črta na sredini zunanje strani pleničke, ki se, ko je plenička polna, obarva v modro. Tako veste (ne da bi kukali v plenico 😊), kdaj je pleničko treba zamenjati.

Pri večjih raziskovalcih, ki jih je že težko loviti med previjanjem, so odlične in praktične hlačne pleničke v številkah 4–6, ki se oblečejo kot spodnje hlačke. Po uporabi jih enostavno odstranite na način, da jih pretrgate na boku, zvijete in zalepite z lepilnim trakom na hrbtni strani hlačne plenice ter enostavno odvržete med odpadke.

6. Cena

Pleničke so, sploh v prvih mesecih, ko se jih zamenja 6–8 na dan, kar velik zalogaj za družinski proračun.

Zato tudi cenovni vidik ni zanemarljiv in pomembno vpliva na izbiro, kaj dobite za določeno ceno.

  • Ste vedeli, da lahko pleničke Bambo Nature pred nakupom preizkusite – popolnoma brezplačno? Res je. Naročite brezplačni vzorec in v nekaj dneh bo pri vas doma. Pri izbiri prave velikosti pa vam je lahko v pomoč tudi nekaj nasvetov na tej povezavi.

7. Trajnostni vidik

Dejstvo je, da vsaka družina porabi ogromno pleničk, zato šteje vsak korak v življenjskem ciklu pleničke, ki prispeva k zmanjšanju njenega negativnega vpliva na okolje.

Pleničke Bambo Nature imajo prestižni okoljski znak Nordic Swan Ecolabel, EU Ecolabel in certifikat FSC® (Svet za nadzor gozdov, Forest Stewardship Council). Poleg tega so na voljo tudi v papirnati embalaži, ki jo je mogoče reciklirati z ostalimi gospodinjskimi odpadki iz papirja. Embalaža je izdelana iz skandinavskega papirja s certifikatom FSC®, s čimer želimo staršem olajšati bolj trajnostne odločitve.

Izberite najboljše za vašega otroka

Izbira prave pleničke za malo sončico ali sončka je lahko velik izziv, a z upoštevanjem nekaj nasvetov, boste gotovo našli najustreznejšo pleničko zanj/-o. Takšno, v kateri se bo otrok počutil udobno in varno. To pa je vse, kar šteje, kajne?