Nosečnost iz tedna v teden: 40. teden

Nosečnost iz tedna v teden: 40. teden

Končno je tukaj! Napočil je rok poroda!

Bravo! Opravljeno!

O razvoju otroka v tem tednu ni kaj dosti povedati, saj je otrok že razvit in pripravljen na svet.

Nastopil je datum poroda. 🎉

To je to, trenutek, na katerega ste čakali 9 mesecev – napočil je rok!

Toda pri otrocih je tako, da so pripravljeni priti na svet, ko so pač pripravljeni priti na svet. Čeprav otrok neha rasti, to še ne pomeni, da je že pripravljen zapustiti udobje vašega trebuha. Pravzaprav le približno 5 % žensk rodi točno na predvideni rok – vseeno se 50–60 % vseh otrok rodi med 39. in 41. tednom; če se torej ne bo zgodilo ta teden, statistika kaže, da se bo zgodilo naslednji teden.

Pravzaprav, če boste prvič postali mamica, je statistično bolj verjetno, da se bo nosečnost podaljšala v 41. teden. Ampak ja, vemo ... zaradi tega dejstva ne bo čakanje na porod nič manj stresno in neudobno.

 

Privoščite si zadnje razvajanje

Za razvajanje vam ni treba nikamor iti, lahko si ga privoščite sami doma! Uživajte čas, ko ste zadnjič sami, s svojimi najboljšimi kremami, mili in dišečimi svečami; ko se bo otrok rodil, boste težko našli čas zase.

Pripravite si slasten koktajl brez alkohola in uživajte v sproščujoči kopeli za stopala; če znate, si lahko naredite manikiro, medtem ko se vam stopala namakajo. Sveže sadje in prigrizke imejte pri roki, da vam ne bo treba vstati. Uporabite vsa najljubša mila in masko za lase pod prho ali pa si privoščite kopel, če imate kad.

Skratka, zavrtite si odlično glasbo, sprostite se in uživajte v svojih malih toplicah.

 

 

Preberite več o naslednjem tednu nosečnosti v 41. tednu našega tedenskega nosečniškega koledarja. 

Nazaj na spletni dnevnik