Nosečnost iz tedna v teden: 35. teden

Nosečnost iz tedna v teden: 35. teden

Če na zabavi ob bližajočem se rojstvu otroka ne dobite še zadnjih velikih stvari za otroka, je zdaj čas, da vse pripravite. Lepo je sestavljati previjalno mizo in posteljico, ko imaš še nekaj energije in gibljivosti.

Prijetno tesno

V 35. tednu nosečnosti v trebuhu ni več veliko prostora, da bi se otrok lahko premikal. Zato boste morda začutili, da je brce in udarce zamenjalo potiskanje in suvanje. Možgani otroka so v zadnjem pospešenem razvoju, vendar je lobanja še vedno mehka in prožna z zelo dobrim razlogom: mehka in prožna lobanja bo otroku olajšala pot skozi porodni kanal.

V 35. tednu nosečnosti bo otrok meril približno 45 centimetrov od glave do pet in tehtal okrog 2750 gramov.

Ali želite zabavo ob bližajočem se rojstvu otroka?

Tovrstne zabave izvirajo iz ZDA, vendar postajajo vse bolj razširjene po vsem svetu. Zabave ob bližajočem se rojstvu otroka običajno organizirajo in se jih udeležijo ženske, ki so blizu bodoči mamici, torej vaše sorodnice, prijateljice in včasih sodelavke. Taka zabava običajno vključuje veliko odlične hrane (zlasti torte), morda nekaj zabavnih iger in vsekakor darila za dojenčka in mamo.

Zabava ob bližajočem se rojstvu otroka je odlična priložnost, da dobite še zadnje stvari za otroka; odvisno od tega, koliko bodo organizatorke zapravile za darila, ampak dobite lahko kar koli, od oblačil in bodijev za dojenčka in morda doma izdelane torte iz pleničk do večjih predmetov, kot sta posteljica ali previjalna miza.

Nabavite si še zadnje pohištvo za otroka

Če na zabavi ob bližajočem se rojstvu otroka ne dobite otroške posteljice, previjalne mize ali avtomobilskega sedeža ali pa če še vedno potrebujete nekaj stvari, preden pride otrok, je zdaj pravi čas, da to uredite. Porod bi se lahko kmalu začel in zadnje, kar bi vas zdaj moralo skrbeti je, ali imate avtosedež, v katerega boste dali otroka na poti domov iz porodnišnice.

Če je treba nekatere stvari sestaviti, jih je lepo dobiti, ko imate še nekaj energije in ste še mobilni, da te stvari opravite.

 

 

Preberite več o naslednjem tednu nosečnosti v 36. tednu našega tedenskega nosečniškega koledarja. 

Nazaj na spletni dnevnik