Nosečnost iz tedna v teden: 34. teden

Nosečnost iz tedna v teden: 34. teden

Verjetno pripravljate še zadnje stvari za otroka, vključno z izdelki za nego kože za na previjalno mizo in za kopel. Kakšne izdelke torej izbrati za otroka?

Otrokova prva manikura

Približno v 34. tednu nosečnosti je otrok velik kot ananas 🍍 – precej noro, če pomislite, kajne? Zdi se vam, da je bil otrok še včeraj velik kot majhna breskev

Ali ste vedeli, da se otrok rodi s precej dolgimi (in ostrimi!) nohti? Res je, in verjetno jih boste morali postriči dokaj kmalu po rojstvu, sicer bo kmalu imel praske po obrazu in prsih. V 34. tednu so ti majhni nohti verjetno dosegli konice otrokovih prstov.

V 34. tednu nosečnosti bo otrok meril približno 44 centimetrov od glave do pet in tehtal okoli 2550 gramov.

Ni prostora za mamo

Če se je otrok spustil, se boste verjetno počutili, kot da lahko spet dihate. Ko se otrok spusti v medenico, se s pljuč in želodca dvigne precej pritiska – če vas je med nosečnostjo mučila zgaga, boste verjetno tudi glede tega občutili olajšanje.

Slaba stran pa je, da otrokov položaj povzroči večji pritisk na mehur in da lahko dobro odmerjena otrokova brca ali udarec sproži, da vam kakšna kapljica urina uide; to je povsem normalno v tem obdobju nosečnosti, vseeno, kako dosledni ste bili pri vajah za medenico. Morda boste začutili nekaj udarcev navzgor in v rebra – kaj ni to zabavno?

Pravi kaos pri izdelkih za nego kože

Verjetno pripravljate še zadnje stvari za otroka, vključno z izdelki za nego kože za na previjalno mizo in za kopel. Kakšne izdelke torej izbrati za otroka?

Prvi korak je, da vedno iščete blage izdelke, ki so brez dišav in parabenov ter so dermatološko testirani. Iščite malo sestavin, ki naj bodo učinkovite; na mehko kožo otroka ni treba nanašati vsakovrstnih umetnih neumnosti.

Naslednji korak je iskanje certifikatov. Vzemite si čas in raziščite izjave in certifikate na izdelkih ter poiščite resnične, overjene certifikate tretjih oseb in se tako prepričajte, da je izdelek dejansko testirala in pregledala nevtralna stran. Organizacije, kot so Asthma Allergy Nordic, Nordic Swan Ecolabel in Ecocert COSMOS, opravljajo temeljite neodvisne teste in ocene izdelkov; če vidite te certifikate, potem lahko zagotovo veste, da izdelek ustreza trditvam na embalaži.

Naši izdelki za nego otroške kože Bambo Nature so dobra izbira za vas in vašega otroka. Naši izdelki so izdelani na Danskem in razviti v skladu z zelo visokimi nordijskimi standardi za izdelke za otroke. Tukaj lahko preberete več o naših številnih certifikatih in referencah.

 

 

Preberite več o naslednjem tednu nosečnosti v 35. tednu našega tedenskega nosečniškega koledarja. 

Nazaj na spletni dnevnik