Pleničke Bambo Nature – sedaj s »puhasto« celulozo popolnoma brez klora!

Pleničke Bambo Nature – sedaj s »puhasto« celulozo popolnoma brez klora!

Od samega začetka smo zavezani, da staršem po vsem svetu za nego dojenčkov in otrok ponudimo izdelke, ki so prijazni do kože in okolja. Pred več kot 25 leti smo kot prva blagovna znamka za otroške pleničke pridobili priznani certifikat "Nordic Swan Ecolabel" – in s ponosom lahko povemo, da je "puhasta" celuloza v naših pleničkah sedaj tudi popolnoma brez klora.

Otroško pleničko sestavlja veliko različnih sestavin in lastnosti. Ena od teh sestavin je "puhasta" celuloza. "Puhasta" celuloza je rastlinskega izvora in bombažu podoben material (celulozna vlakna), ki sestavlja mehko polnilo v pleničkah. Je del vpojnega jedra, kjer vpija tekočino, da ostane koža otroka suha. 

"Puhasta" celuloza mora tekočino hitro in učinkovito vpiti, zato jo obdelamo s kemičnim postopkom, imenovanim ECF (brez elementarnega klora) ali TCF (popolnoma brez klora), pri čemer dobimo tudi čist, bel in svetel material. 

Danes je ECF najpogostejši postopek za obdelavo "puhaste" celuloze v panogi otroških pleničk. Ker pa si želimo, da bi bili naši izdelki še bolj okolju prijazni, in ker opažamo povečano povpraševanje po izdelkih, ki so popolnoma brez klora, smo se odločili za prehod na postopek TCF. Zato bodo imele od marca 2021 vse naše otroške pleničke certifikata "Nordic Swan Ecolabel" in FSC® (Svet za nadzor gozdov), izdelane pa bodo tudi iz "puhaste" celuloze, ki bo popolnoma brez klora.

 

 

Popotovanje se nadaljuje

Odgovorno razmišljanje in ravnanje sta že od nekdaj del naše DNK. Med naše glavne prednostne naloge spadata proizvodnja okolju prijaznih izdelkov in skrb za naravo, zato izdelke in načine proizvodnje ves čas izboljšujemo, da tako ustvarjamo boljši jutri. Naše pleničke se ponašajo z več znaki za okolje in so izdelane na energetsko optimiziranih strojih z minimalno skupno porabo energije. 100 % električne energije, ki je porabimo, dobimo iz obnovljivih virov. "Puhasta" celuloza prihaja iz švedskih gozdov, ki se upravljajo v skladu s standardi FSC® (Svet za nadzor gozdov). 

Prizadevamo si biti vedno boljši. Uporaba "puhaste" celuloze popolnoma brez klora v naših otroških pleničkah, je pričakovan korak naprej na naši poti proti cilju, da postanemo še bolj okolju prijazni in ponudimo še boljše izdelke za otroke. 

Preberite več o naši odgovorni proizvodnji ali si oglejte okolju prijazne pleničke.

Nazaj na spletni dnevnik