Bambo Nature predstavlja papirnato embalažo, ki jo je mogoče reciklirati

Bambo Nature predstavlja papirnato embalažo, ki jo je mogoče reciklirati

Embalaža za pleničke je narejena iz odgovorno pridobljenega papirja. Ni slabo, kajne? Tudi mi tako mislimo. Otroške pleničke Bambo Nature so pred več kot 25 leti prve na svetu prejele priznani znak za okolje Nordic Swan Ecolabel. Zdaj pa s ponosom predstavljamo okolju in koži prijazne pleničke v embalaži iz odgovorno pridobljenega papirja, ki se ponaša s certifikatom FSC®.

V proizvodnem obratu na Danskem, kjer izdelujemo pleničke Bambo Nature, smo popolnoma predani proizvodnji nove papirnate embalaže za pleničke iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati, in zelo smo veseli, da lahko to novost delimo z vami. Embalaža je izdelana iz skandinavskega papirja s certifikatom FSC® (Forest Stewardship Council ali Svet za nadzor gozdov) in potrjena v skladu s standardi v panogi; to pomeni, da je embalažo mogoče reciklirati z običajnimi gospodinjskimi odpadki iz papirja, zaradi česar se uporabniki naših izdelkov še lažje obnašajo trajnostno.

»Staršem želimo pomagati in jim poenostaviti izbiro pleničke, ki ni le popolnoma varna za njihovega malčka, ampak tudi izdelana s skrbjo za okolje. Zelo smo ponosni, da smo med prvimi uvedli embalažo za pleničke, ki jo je mogoče reciklirati, in prepričani smo, da bo velik uspeh.«– Arne Terp-Nielsen, direktor proizvodnje v skupini ABENA.

Varno otroštvo in svetla prihodnost

Inovativnost, svež pristop in prizadevanje za trajnostne rešitve so najpomembnejši poudarki našega DNK-ja, želimo pa si tudi prispevati k zmanjšanju porabe plastike v svetu. Prihodnost okolja, ki ga puščamo svojim otrokom, je pomembna vsem staršem po svetu in zato želimo zadostiti naraščajočim zahtevam po trajnostnih rešitvah, hkrati pa staršem še vedno ponujati vrhunske izdelke za nego otrok. Vse to se morda sliši zelo ambiciozno, tega se zavedamo, vendar bi radi, da bi imeli vsi otroci varno otroštvo in svetlo prihodnost.

Korak bližje k bolj trajnostnemu jutri

Pri Bambo Nature smo zelo zadovoljni z novo inovativno papirnato embalažo, ki je še en dokaz našega trajnostnega delovanja. Že več kot 40 let si prizadevamo izdelovati pleničke, ki niso prijazne le do zdravja, temveč tudi do okolja. In od nekdaj je bil eden naših glavnih ciljev zasnova čim bolj trajnostne otroške pleničke. Skupaj z našo drugo embalažo za pleničke, narejeno iz 30 % popotrošniške reciklirane plastike, je ta nova papirnata embalaža, ki jo je mogoče reciklirati, rezultat naše zavezanosti nenehnim okoljskim izboljšavam.

»Zavedanje svoje odgovornosti do okolja in do prihodnjih generacij je del našega DNK. Naša nova papirnata embalaža, ki jo je mogoče reciklirati, je korak bližje k bolj trajnostnemu jutri.« – Arne Terp-Nielsen, direktor proizvodnje v družbi ABENA. 

Skupaj lahko veliko spremenimo. Pridružite se nam na naši poti

Že zdaj smo zelo ponosni na svoje visokokakovostne in zelo vpojne pleničke; surovine in sestavine so skrbno izbrane in nadzorovane in naše pleničke priporoča Asthma Allergy Nordic, certifikate pa jim je podelilo več uradnih agencij za certificiranje, kot so Nordic Swan Ecolabel, EU Ecolabel in FSC® (Forest Stewardship Council ali Svet za nadzor gozdov). Res je, dobri smo v tem, kar počnemo,  ves čas pa si prizadevamo biti še boljši.

Z novo papirnato embalažo, ki jo je mogoče reciklirati, in z okolju prijaznimi pleničkami,se še dodatno približujemo bolj trajnostnemu jutri in radi bi, da se nam pridružite na tej poti. Ko izberete to papirnato embalažo, aktivno prispevate k odgovornejši rabi naravnih virov, to pa je dobro za vse. Za vas, za vašega otroka in za prihodnost planeta.

Preberite več o pleničkah Bambo in trajnosti ali o naši odgovorni proizvodnji pleničk.

FSC® (Forest Stewardship Council ali Svet za nadzor gozdov) je mednarodna nevladna organizacija, predana promociji odgovornega upravljanja gozdov po vsem svetu. Izdelki s certifikatom FSC® so izdelani iz surovin, ki prihajajo iz dobro upravljanih gozdov in odgovornih virov. Sledljivost in celovitost oznake podpirajo strogi nadzorni ukrepi in z izbiro izdelkov s certifikatom FSC® pomagate skrbeti za gozdove ter ljudi in prosto živeče živali, ki v njih živijo. Za več informacijobiščite www.fsc.org.

Nazaj na spletni dnevnik