Top 10 otroških imen za punčke in fantke

Top 10 otroških imen za punčke in fantke

Izbira otroškega imena je lahko enostavna ali pa tudi ne. Odvisno, kako hitro se starša zedinita glede tega, kako bosta poimenovala svojega otroka. 😊

Nekateri pari že veliko pred rojstvom otroka vedo, kako bodo poimenovali svojo deklico ali dečka, spet drugi se odločajo tik pred zdajci. Obstaja veliko nasvetov, kako se lotiti izbire otroškega imena – od izgovorjave imena na glas, skupaj s priimkom otroka, numerološkega ozadja, iskanja navdiha v družinskem drevesu, iskanja razlage pomena imena …

In kako slovenski starši najpogosteje poimenujejo svoje hčerke in sinove? Pobrskali smo po podatkih Statističnega urada RS in dobili spodnjih 10 najpogostejših imen za novorojene punčke in fantke:

Top 10 imen za deklice:

1. Ema               

2. Zala              

3. Mia                

4. Julija            

5. Hana             

6. Sofija           

7. Ajda              

8. Vita               

9. Lana             

10. Neža                                       

 

Top 10 imen za dečke:

1. Filip              

2. Luka             

3. Nik                 

4. Mark             

5. Jakob           

6. Liam             

7. Lan                

8. Oskar           

9. Tim               

10. Lovro

Celoten seznam top 100 imen za novorojenčke v letu 2021 si lahko ogledate na tej povezavi. Vir: SURS

V svetu vse bolj priljubljena nordijska imena

Z vzponom nordijskih filmov in TV-serij so v svetu vse bolj priljubljena tudi nordijska imena, od koder prihajajo naši izdelki.

Pri Bambo Nature smo ponosni na naše skandinavske korenine. Naši izdelki prihajajo iz družinskega danskega podjetja, ki proizvaja otroške pleničke že 40 let. Štiri desetletja smo zavezani proizvodnji kakovostnih izdelkov za nego otrok – vedno z mislijo na ljudi in okolje, tudi nordijsko dediščino.

Vas zanima pomen in izvor posameznega imena? Sledite nam na Instagramu ali Facebooku, kjer redno objavljamo razlago otroških imen. Na info@bambonature.si nam lahko tudi pošljete predlog imena, ki je na vašem seznamu in za katerega si želite razlago.

Zato našemu seznamu dodajamo še 10 najbolj priljubljenih nordijskih imen za punce in fante. Morda pa med njimi najdete navdih za poimenovanje svoje sončice ali sončka.

Top 10 skandinavskih imen za deklice:

  1. Astrid
  2. Alva
  3. Freja/Freya
  4. Frigg/Frigga
  5. Idun
  6. Ragna
  7. Saga
  8. Sif/Siff
  9. Sigrid
  10. Thora

Top 10 skandinavskih imen za dečke

  1. Balder
  2. Erik
  3. Frej
  4. Gorm
  5. Harald
  6. Magnus
  7. Svend
  8. Osvald
  9. Thor
  10. Viggo

 

Se bliža čas odhoda v porodnišnico? Bodite pripravljeni! Za vas smo v sodelovanju z babico iz porodnišnice Postojna pripravili seznam stvari, ki jih boste potrebovali zase in za dojenčka. Ime za bodočo članico oz. bodočega člana družine pa verjamemo, da ste zdaj že izbrali. 😊

Seznam stvari za v porodnišnico

Nazaj na spletni dnevnik