Suha in pordela koža vaših malčkov v zimskih mesecih ... kako pristopiti k težavi ...

Suha in pordela koža vaših malčkov v zimskih mesecih ... kako pristopiti k težavi ...

Letni čas ne vpliva samo na vremenske spremembe, ampak tudi na zdravje in počutje vas in vaših malčkov. Z menjavo letnih časov nastopi tudi pojav suhe in pordele kože, ki ji, posebej pri malčkih, namenjamo veliko pozornosti.

Zunanjim dejavnikom je še posebej izpostavljena koža – največji organ oz. čutilo, ki varuje vse ostale organe v organizmu. Pozimi posvečamo koži več pozornosti, saj je le-ta skrita pod več plastmi oblačil, ki pa so v večini narejena iz umetnega materiala, kar koži ne ustreza in jo dodatno izsušuje. Malčkom poleti nadenete lahka oblačila, narejena iz naravnega materiala, ki je zračen in tako lažje diha tudi koža. Ob poletni vročini kožo tudi zaščitimo, in sicer s kremami, ki ščitijo pred UV-žarki, obenem pa ta ista krema nudi nego, ki kožo ohranja mehko in voljno.

V hladnejših mesecih poleg zunanjih dejavnikov na stanje kože vplivajo tudi ogrevani prostori, ki kožo še dodatno izsušijo, na izsušenost pa vpliva nenazadnje tudi prekomerna uporaba mil in podobnih sredstev za čiščenje kože.

Kako negovati suho in pordelo kožo vaših malčkov?

Poleg ustrezne prehrane in zadostne količine vnosa tekočin lahko s pravo izbiro otroške negovalne kozmetike z rednimi nanosi poskrbite, da bo koža gladka, mehka in voljna. Tako se bo lahko vaš navihanček prepustil zimskim radostim brez neprijetnega občutka in srbečice. Priporočamo vam vsakodnevno uporabo Bambo Nature negovalnega losjona, ki je izredno nežen in pomirjujoč. Losjon vsebuje 23 % lipidov in poskrbi za zdravje ter mehkobo dojenčkove oz. otroške kože. Izredno ponosni smo na dejstvo, da je celotna linija Bambo Nature  negovalne kozmetike sestavljena iz veganskih izdelkov, kar pomeni, da ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Ravno tako Bambo Nature losjon ne vsebuje parfumov in barvil, kar pomeni, da je prijazen do nežne otroške kože.

Za posebne trenutke nežnosti in razvajanja otroški koži občasno privoščite Bambo Nature Baby olje za nego. Olje razpršite v toplo kopel ali na vlažno kožo vašega nadobudneža, kar bo kožo nahranilo, jo naredilo mehkejšo in svilnato nežno. Po tovrstni »mehki« izkušnji potrebujete le še toplo brisačko, v katero zavijete svoji mali zaklad in ga močno privijete v svoj topel in nežen objem. Vaši malčki bodo tako lažje zajadrali v sladke sanje oz. bili pripravljeni na mirno igro po sproščujoči in nežni kopeli.

Privoščite si nežnosti polne zimske dni z negovalno kozmetiko Bambo Nature  … Ker vam je mar!

Nazaj na spletni dnevnik