Okusne in zdrave domače sladoledne lučke

Okusne in zdrave domače sladoledne lučke

V vročih poletnih dneh se vsi želimo ohladiti! S temi zelo enostavnimi in zdravimi sladolednimi lučkami, se bo vaš otrok ohladil na zdrav in varen način … in kaj je lahko bolje? Za vas pa ta enostaven recept ne pomeni veliko dela!

Nič ni boljšega, kot se v poletni vročini ohladiti s sladoledom (ali, saj veste, z več sladoledi ...). Vendar so vse te mamljive in barvite sladoledne lučke, ki jih lahko kupimo v trgovinah, polne umetnih barvil, okusov in dodanega sladkorja, kar ni dobro za mlade zobke.

Zelo enostaven način za pripravo zdravega in osvežilnega prigrizka za vašega otroka je sadje, potopljeno v temno čokolado, ki ga nato zamrznete. In dobite na primer bananine in lubeničine lučke.

 

Banana in lubenica kot sladoledna lučka

Priprava teh bananinih in lubeničnih lučk je zelo preprosta in enostavna, potrebujete pa le nekaj sestavin:

Sestavine: 

Banane
Lubenica
Palčke za sladoled
Temna čokolada

Postopek:

Lubenico razrežite na manjše kose in z nožem naredite luknjo v lupini, za lažje nameščanje palčke za sladoled.

Banane olupite in jih prerežite na pol.

V sadje vstavite paličice za sladoled in jih za 30 minut postavite v zamrzovalnik.

Čokolado razrežite na manjše koščke in stopite.

Vzemite sadje iz zamrzovalnika in ga potopite v stopljeno čokolado.

Sadje ponovno zamrznite, dokler se čokolada ne strdi - približno 30 minut.

 

Postrezite takoj, preostale sadne sladoledne lučke pa shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku, kjer jih lahko hranite največ en teden - vendar ni bojazni, gotovo bo zaloga zdržala le nekaj dni!

 

BONUS IDEJE: Kako v sladoledu uporabiti materino mleko

Za najmlajše dojenčke, ki se še dojijo, lahko za sladoled uporabite materino mleko; to je lažje, kot si mislite, in popolnoma varno!

Za več idej, kako to narediti, berite dalje:

Sladoled iz izključno materinega mleka

Če svojega otroka še vedno izključno dojite, lahko svoje mleko zamrznete neposredno v modelčke za sladolede in tako svojemu malčku zagotovite osvežilni obrok. Na voljo je veliko vrst modelčkov za sladoled, nekateri med njimi pa imajo posebne ročaje, ki so kot nalašč za dojenčke. Dobite lahko celo modelčke v obliki dud. Modelčke lahko uporabite tudi za zamrznjen smoothie, kašo ..., kar je odlično tudi za hladitev dlesni v obdobju izraščanja zobk!

Lučke iz materinega mleka in sadja

Če ste poleg dojenja že začeli z uvajanjem goste hrane, lahko v mešalniku združite materino mleko s sadjem ali celo zelenjavo ter mešanico zamrznete v modelčke - pomislite na osvežujoč obrok z banano, avokadom, hruško ..., pri čemer pa se prepričajte, da ste koščke sadja popolnoma zmiksali z mlekom.

Sladoled iz materinega mleka

Za pripravo sladoleda iz materinega mleka lahko uporabite tudi mešanico materinega mleka, banan in morda malo dodatnega okusa cimeta ali vanilije.
Sestavine premešajte, dokler ne dobijo gladke, sladoledu podobne teksture. Jed lahko date otroku takoj ali pa jo zamrznite v posodi v zamrzovalniku ali s pomočjo aparata za sladoled.

 

Želite ideje za zabavno in preprosto zabavo za svoje otroke? Preberite bloga o tem, kako pripraviti zabavno igralno testo za penečo kopel in kako narediti kinetični pesek!

Nazaj na spletni dnevnik