Odvajanje od pleničk v poletnih dneh

Odvajanje od pleničk v poletnih dneh

Ste že začeli razmišljati, kdaj je primeren čas za odvajanje od pleničk? Vsak otrok se razvija v svojem ritmu, brez pritiska in skrbi, da je morda že pozno ali prezgodaj. Vroče poletje nam narekuje lahka oblačila, v katerih se počutimo svobodnejše - enako velja tudi za naše malčke.

Kjerkoli se že nahajate - ali je to na plaži, v kampu, doma na vrtu, na pikniku pri sorodnikih ipd., boste po vsej verjetnosti vašemu malčku privoščili brezskrbno veselje brez pleničk, kar je idealna priložnost za odvajanje od pleničk. Le-to zahteva veliko mero potrpežljivosti in razumevanja.

Ko se pogovarjamo o odvajanju od pleničk, je veliko različnih prijemov, ki se jih starši poslužujejo. Pomembno je, da poslušate vaše malčke, kadar vam sami pokažejo znake, da so pripravljeni opustiti plenice – oponašanje odraslih pri opravljanju potrebe, namig, da imajo potrebo ipd. V poletnih mesecih smo v prednosti, saj se malčki sprehajajo po plaži goli ali pa samo v majčki, kar je že prvi korak pri odvajanju od pleničk. Seveda pa moramo biti pazljivi, ko se pojavi »nuja«. S seboj vzemite kahlico ali nastavek za straniščno školjko za uporabo na javnih straniščih. Ravno tako vam svetujemo uporabo hlačnih pleničk Bambo Nature, ki so odlične za privajanje na kahlico, saj jih bodo majhne otroške rokice z lahkoto slekle in ponovno oblekle. S tem jim zagotovite samostojnost in vlijete samozavest - tako se tudi hitreje opogumijo za uporabo kahlice oz nastavka za straniščno školjko.

Bambo Nature hlačne pleničke so idealne na poti do plaže, na bazenu, za igro pod borovci, obisku pri prijateljih oz. sorodnikih itd. Se dobro prilegajo telesu in zato ne ovirajo otrokovega svobodnega gibanja. V svoji zasnovi imajo hlačne pleničke izjemno vpojno jedro. Bambo Nature hlačne pleničke imajo sedaj tudi novo številko štiri, ki je primerna že za mlajše malčke, od enega leta naprej. Le-te jim pomagajo pri odvajanju ter učenju odgovornosti, da se odločijo kdaj jih bodo oblekli in slekli ali morda celo sami odšli na kahlico. Kot že omenjeno, nekateri malčki se hitreje drugi kasneje odvajajo od pleničk, vendar nič za to! Vse se zgodi ob svojem času. Pomemebno je, da jih razumete, jim stojite ob strani in izkažete podporo ter potrpežljivost.

Gre za proces, zato nikar ne hitite. Morda je poletje ravno zato bolj primerno, saj imamo več časa za druženje in igro z našimi nadobudneži. Nikoli se ne ve, mogoče pa že letos dosežete prehod iz pleničk na kahlico. Pri vsem tem pa ne pozabite na zabavo. Držimo pesti, da vam uspe!😉

Nazaj na spletni dnevnik