Kako narediti prostor za dojenčka

Kako narediti prostor za dojenčka

Pleničke, bodije, igračke in še veliko več lahko spravite tudi v najmanjšo otroško sobico, če le znate pametno izkoristiti prostor. Tukaj je nekaj namigov, kam lahko spravite vse dojenčkove stvari

Pojdite v višino – V sobi namestite police, oblačila in pripomočke spravite v škatle ali košarice z ustreznim napisom; tako bodo tla in delovne površine ostali prazni.

Uporabite previjalno mizo za pritrditev na steno – Večina previjalnih miz za pritrditev na steno ima vgrajene poličke in žepke za pripomočke, namenjene previjanju. Hkrati jih je mogoče zapreti in s tem pridobiti nekaj prostora. Takšno previjalno mizo lahko namestite v spalnici ali kopalnici.

Večnamensko pohištvo – Lahko poiščete večnamensko posteljico s previjalno mizo v enem in prostorom za shranjevanje ter predali v spodnjem delu. (Uporabite lahko tudi posteljna kolesa.)

Pregradna stena v sobi – Pregradna stena ob vznožju posteljice (ali vaš postelje, če dojenček spi v vaši spalnici) lahko nudi dodaten prostor za shranjevanje in omogoča namestitev dodatnih funkcionalnih elementov v sobi.

Zmanjšajte količino – Premislite, kaj boste zares potrebovali in kaj bi si želeli imeti. So stvari, ki jih v dojenčkovi sobi preprosto ne potrebujete, kot na primer koš za perilo, koš za rabljene pleničke, prevelika količina igrač, voziček itn. Namesto tega si raje zamislite predmete, ki jih bo dojenček potreboval za svojo večerno rutino ali spanje čez dan in kaj vam bo koristilo pri previjanju, vključite oblačila, izdelke za nego in mogoče nekaj igrač.

Ponovno uporabite in reciklirajte – Pomemben trik, kako ostati organizirani v majhnem prostoru, je preprečiti kopičenje stvari, ki jih ne potrebujete. Preden kupujete nove pripomočke, igrače ali oblačila za dojenčka, premislite, ali bi lahko namesto tega uporabili nekaj, kar že imate. Bodite domiselni in izvirni. In potem tudi dajajte naprej, prodajajte, reciklirajte stvari, ki jih dojenček preraste.

Vertikalen prostor za shranjevanje – Police za čevlje – odprta ali zaprta – so lahko odlična alternativa omaram ali predalnikom. Knjige lahko ravno tako zložite na police in namesto njih v zaprte omare spravite igrače, pleničke in oblačila. Lahko uporabite organizator za vrata v zaprtih omarah; tako boste prostor v omarah še bolje izkoristili.

Seznam želja za tiste, ki vas želijo obdarovati – Dojenčku bodo ob rojstvu mnogi želeli izreči dobrodošlico s tem, da mu nekaj kupijo. Povejte jim, kaj potrebujete. Tako ne boste dobivali nepotrebnih daril, ki bi vam bila v napoto. In kdor želi podariti nekaj preprostega, lahko prispeva na otrokov varčevalni račun ali prinese pripravljen obrok (in še po poti domov odnese umazane pleničke). Ali celo z darilom počaka, da dojenček nekoliko zraste.

Delite svoje nasvete z drugimi na našem Facebooku ali Instagramu.

Nazaj na spletni dnevnik