Kako narediti popolno torto iz pleničk

Kako narediti popolno torto iz pleničk

Torta iz pleničk je čudovit dodatek vsake zabave ob bližajočem se rojstvu otroka ali krstu. Morda je videti zapleteno, toda verjemite, narediti jo je veliko lažje, kot si mislite.

Kaj je torta iz pleničk?

Torta iz pleničk je torti podobna struktura, narejena iz pleničk in okrašena s trakovi in rožami ali drugimi predmeti, povezanimi z dojenčkom, kot so dude, copatki ali plišasti medvedki. So odlično in kreativno darilo za dogodke, kot so zabave ob bližajočem se rojstvu otroka in zabave ob krstu, saj so hkrati dekorativne in zelo uporabne. Iz pleničk lahko naredite tudi druge zabavne oblike, na primer otroški voziček ali avtomobilček, a mi prisegamo na preprosto in tradicionalno torto iz pleničk v treh nadstropjih. 

Kakšno velikost otroških pleničk izbrati za torto? 

Ali ste vedeli, da lahko dojenček v prvih petih mesecih življenja vsak dan porabi od 8 do 12 pleničk? Zato je torta iz pleničk tako praktična; če za pritrditev pleničk uporabite le elastike in trak, bo bodoča mamica torto pozneje z lahkoto razstavila in uporabila pleničke. Morda vas bo zamikalo, da bi izbrali otroške pleničke velikosti 1, saj pripravljate torto iz pleničk za novorojenčka, zanje pa je primerna velikost 1. Je tako? Upoštevajte, da so tudi drugi verjetno razmišljali enako, tako da bo imela bodoča mamica morda že veliko pleničk velikosti 1. Poleg tega lahko dojenček zelo hitro preraste velikosti 1 in 2. Priporočamo uporabo pleničk velikosti 3 ali 4, saj boste večje velikosti tudi lažje zvijali. 

Kaj potrebujete za pripravo torte iz pleničk? 

 

  • Otroške pleničke – verjetno boste potrebovali od 40 do 70 pleničk, odvisno od velikosti in oblike, ki jo izberete za torto 
  • Kartonske rolice kuhinjskih brisač, toaletnega ali ovojnega papirja 
  • Okrogle tortne modele ali posode za enolončnice različnih velikosti 
  • Elastike 
  • Škarje 
  • Trakove 
  • Druge okraske 
  • Podstavek – na primer pladenj, stojalo za torto ali morda gladko leseno ploščo, če želite rustikalni videz 
  • Nekaj lesenih nabodal ali paličic za pritrditev plasti drugo vrh druge 
  • Če ste izbrali zelo debel trak, boste morda potrebovali tudi pištolo za lepljenje, da boste trak lahko pritrdili.

 

 

Kako sami naredite torto iz pleničk – po korakih: 

1. Začnite tako, da razporedite 4-5 pleničk v največjo posodo na način, da se rahlo prekrivajo.

2. Nadaljujte z dodajanjem pleničk, da bodo tesno nameščene po celotni posodi.

 

3. Na sredini bi vam moral ostati majhen okrogel prostor. Zvijte 2-3 dodatne pleničke skupaj in zapolnite prostor na sredini, da povsem napolnite spodnjo plast. Za dodatno stabilnost in polnost smo pleničke zvili okoli papirnate rolice.

4. Obliko iz pleničk lahko zavarujte z elastikami – posoda vam omogoča proste roke. Za učvrstitev lahko uporabite tudi različne trakove, vendar se prepričajte, da bodo pleničke držali trdno skupaj. Zdaj lahko prvo plast torte iz pleničk vzamete iz posode.

5. Za drugo nadstropje spet sledite korakom 1–4 in za merjenje uporabite posodo manjše velikosti. 

6. Za tretje nadstropje znova sledite korakom 1–4, pri čemer uporabite najmanjšo posodo. 

7. Zdaj je čas za sestavljanje torte. Če nadstropja ne stojijo samostojno ali če želite dodatno varnost, ko boste torto prenašali, lahko med nadstropja zapičite lesena nabodala, da bodo nadstropja obstala skupaj.

8. Če želite torto okrasiti, okoli vsakega nadstropja zavežite trak, da skrijete elastiko. Če ste izbrali dodatne okraske, jih razporedite po vrhu in okoli torte. 

9. Končano torto iz pleničk položite na pladenj po izbiri in končali ste!

 

 

To je vse! Popolno darilo za bodočo mamico, primerno za vsako zabavo ob bližajočem se rojstvu otroka. Ali iščete še druge odlične ideje za darila za "babyshower"? Oglejte si jih v blogu s 5 odličnimi idejami za darila za "babyshower" zabavo

Nazaj na spletni dnevnik