Kako narediti domače igralno testo za penečo kopel

Kako narediti domače igralno testo za penečo kopel

Ta super DIY ideja bo poskrbela za zabavno kopanje in igranje v vodi otrok vseh starosti! Domača kopel je popolnoma varna za kožo in zahteva le nekaj preprostih sestavin, ki vam in vašemu otroku zagotavljajo ure in ure zabave.

Kopanje otrok (sploh umivanje las) zna biti zahteven projekt. In najlažji način, da se pri tem izognete uporu in visokim tonom je, da umivanje spremenite v zabavno in igrivosti polno doživetje!

S tem receptom za zabavno domačo penečo kopel boste dobili izjemno mehko, za kožo varno in v vodi topno igralno testo, ki kopanje spremeni v edinstveno doživetje. Ko ga damo v vodo, postane mehko, elastično in gnetljivo, tekoče milo v njem pa poskrbi za dodatek - milne mehurčke.

 

DIY igralno testo za kopel z mehurčki

Za pripravo potrebujete:

Tekoče milo brez parfumov (kot je naš Bambo Nature gel za umivanje telesa in las)
Otroško olje (kot je naša Bambo Nature baby olje za nego)
Barvilo za živila
Krompirjev ali koruzni škrob

Postopek:

V skledi zmešajte 5 žlic gela za umivanje in 3 žlice otroškega olja.

Dodajte želeno barvilo za živila. Priporočamo, da začnete s kapljico ali dvema. Nato lahko barvilo dodajate, dokler niste zadovoljni z barvo; le ne pozabite, da se bo testo v kopeli raztopilo in obarvalo vodo. Če želite, da voda ostane brezbarvna, lahko barvanje v celoti preskočite in testo pustite belo.

Dodajajte krompirjev/koruzni škrob, dokler zmes ni tako gosta, da je ne morete več mešati.

Če želite igralno testo v več barvah, ponovite korake 1-3 z vsemi želenimi barvami.

Na koncu testo pregnetite z rokami na pultu in ob tem dodajate škrob, dokler ne bo čvrsto, enakomerno pregneteno in nič več lepljivo.

Ko pride čas za kopanje, odlomite manjši kos igralnega testa. Ob stiku z vodo se začne počasi raztapljati, zato ga kasneje ne morete več uporabiti.

Preostalo testo lahko shranite v nepredušno zaprto posodo/kozarec ali vrečko in ga shranite za več tednov! Ker je narejeno iz škroba, se lahko precej izsuši, a ko boste testo položili v vodo, bo spet postalo elastično.

 

Psst...! Igralno testo lahko uporabite tudi zunaj, v otroškem bazenu in igriva poletna zabava je zagotovljena!

 

Za še več ustvarjalnih poletnih aktivnosti pobrskajte med našimi blogi. Preverite, kako izdelati kinetični pesek in kako pripraviti enostaven in okusen sladoled za otroke.

 

Nazaj na spletni dnevnik