5 nasvetov za nego otroške kože v hladnejših mesecih

5 nasvetov za nego otroške kože v hladnejših mesecih

Suh zrak v notranjih prostorih zaradi ogrevanja ter hladnejši zrak zunaj. Dva dejavnika, ki vplivata na hitrejšo izsušitev nežne otroške kože in potrebo po dodatni negi. A z našimi 5 nasveti za nego kože boste lahko z malimi sončicami in sončki brezskrbno uživali na zraku tudi v hladnih dneh.

Rdeč nosek in lička so pri otrocih izredno simpatični, a hkrati nakazujejo na izsušitev kože, ki je pogosto tudi hrapava in »trša« na otip.

Tako kot poskrbimo za toploto telesa z oblačili (več, kot je plasti, bolje je 😉), je treba poskrbeti tudi za kožo, ki je bolj izpostavljena – kožo obraza in rok.

Toda, kako?

  1. Za umivanje oz. kopanje uporabljajte nežna mila, brez nepotrebnih dodatkov.

    Gel za umivanje telesa in las Bambo Nature ne vsebuje parfumov in barvil ter ne draži oči. Poskrbite, da milo povsem sperete s kože, preden otroka obrišete z brisačo, saj ostanki mila na koži lahko dodatno izsušijo kožo.

  2. Poskrbite za nego in zaščito kože celega telesa z redno uporabo hranljivih losjonov, kot je losjon za telo Bambo Nature, ki vsebuje 23 % maščob rastlinskega izvora.

  3. Preden gresta z malo sončico ali sončkom ven, poskrbite za dodatno zaščito izpostavljene kože na obrazu in rokicah s hranljivo kremo, kot je Bambo Nature pomirjujoča krema. Ta zaradi vsebnosti  38 % lipidov oz. maščob rastlinskega izvora na koži ustvari neke vrste zaščitni sloj, ki poskrbi, da koža ostane mehka in nežna, obenem pa ji pusti »dihati«. In še nasvet: tudi pozimi je sonce lahko močno in je potrebna dodatna UV-zaščita. Zato na sončne zimske dni ne pozabite tudi na zaščito pred soncem! Pri Bambo Nature imamo preizkušeno in potrjeno koži prijazno kremo z zaščitnim faktorjem 30 ali zaščitnim faktorjem 50.

     

  4. Poskrbite, da bo mala sončica ali sonček dovolj pil/-a. Pri negi kože namreč pomembno vlogo igra tudi hidracija, pa naj gre za dojenje, hranjenje z mlečno formulo, pri večjih raziskovalcih pa pitje vode in/ali nesladkanega čaja.
  5. Če je možno, spremljajte tudi vlažnost zraka v notranjih prostorih, ki je navadno zaradi ogrevanja doma v zimskih mesecih nižja. Ustrezna relativna zračna vlažnost je med 40 in 60 %.

S toplimi oblačili v več plasteh in zaščiteno kožo se čim večkrat podajte na svež zrak tudi v hladnejših dneh. K lepi in negovani koži namreč prispeva tudi vitamin D, ki ga dobimo na soncu. Koristno tako za otroke kot mamice, kajne? 😉 

Nazaj na spletni dnevnik