Trajnostni pristop na vsakem koraku

Trajnostne vrednote

 

Bambo Nature sledi vrednotam, temeljem in načinu poslovanja s ciljem, da z vsem, kar počnemo, prispevamo k bolj čistemu planetu za naše otroke in prihodnje rodove. Trajnostni pristop vključuje še več kot samo uporabo materialov in fizičnih virov. V našem družinskem podjetju se zavedamo, da vsi naši zaposleni, dobavitelji, maloprodajalci in vi, naše stranke, lahko uspete na vsakem koraku, če bomo le vsi skrbeli zase in drug za drugega. Poskrbeti želimo za vsakogar in pomagati čim večjem številu družin po vsem svetu ter jim omogočiti, da živijo srečno, zdravo in trajnostno življenje.

 

Trajnostni izdelki

 

Korporacije po vsem svetu so ves čas soudeležene v okoljevarstvenih težavah našega planeta. Zato je naša odgovornost, da postanemo tudi del rešitve. Vsak izdelek, ki ga proizvedemo, mora čim preprosteje izpolnjevati svoj namen. Proizveden mora biti iz čim manjšega števila surovin od odgovornih dobaviteljev, način proizvodnje mora biti varen in energetsko učinkovit, distribucija in uporaba morata biti do okolja prijazni ter način recikliranja ali odstranjevanja odgovoren.

 

Trajnostna proizvodnja in ravnanje z odpadki

 

Zavedamo se, kako lahko proizvodni obrat vpliva na okolje. Zato smo sprejeli vse mogoče ukrepe, da bi čim bolj zmanjšali količino nastalih odpadkov. Evropska unija ocenjuje, da samo v Evropi vsako leto zavržemo prek tri milijarde ton odpadkov.

 

V naši proizvodnji na Danskem recikliramo kar 95 % vseh odpadkov, nastalih pri proizvodnji pleničk za dojenčke. Med odpadke sodijo npr. folija za zavijanje iz surovih materialov in presežki tekstila. Vse odpadke zbiramo in prodajamo certificiranim in zanesljivim podjetjem, ki se ukvarjajo z reciklažo in kjer iz njih nastanejo nove surovine.

 

Trajnostno poslovanje

 

Podpiramo globalni dogovor Združenih narodov UN Global Compact in njegovih deset načel odgovornega poslovanja. Naše lastne dobavitelje spodbujamo k odgovornemu in poštenemu ravnanju. Leta 2018 so 85 odstotkov naših dobaviteljev predstavljali podpisniki dogovora UN Global Compact. Ta številka sicer kar naprej narašča. Naše podjetje je certificirano skladno s standardom SA8000, ki je vodilen družbeni certifikacijski standard za tovarne in organizacije po vsem svetu.

 

In seveda, kar naprej moramo delati na tem, da upravičimo podeljene certifikate. S tem so naša vrata ves čas odprta za nadzor tretjih oseb – tako zagotavljamo, da naše besede ne lažejo