Naše izdelke za dojenčke navdihuje nordijski način starševske skrbi

Pleničke Bambo Nature so zasnovane ob upoštevanju naših nordijskih korenin in vrednot – otrokom želimo omogočiti svobodno raziskovanje, osvajanje novih znanj in veščin ter rast v svet, ki bo samo njihov, ter jih ob tem ne izpostavljati vplivom kemikalij niti alergenov.

Ko smo se rodili, na sebi nismo imeli prav ničesar (dajmo si predstavljati, saj se večina od nas tega ne spomni), kako je bilo, ko smo se morali privaditi na oblačila in v prvih letih življenja tudi na pleničke. Najbrž bi si želeli nekaj mehkega, suhega in udobnega, da se lahko svobodno premikamo in spočijemo, kadar koli želimo.

Otroška igra je temeljna pravica vsakega otroka. Otroci so po naravi mali raziskovalci – svet spoznavajo tako, da se svobodno premikajo po prostoru, opazujejo, vohajo, se dotikajo, okušajo, poslušajo, se umažejo, padejo in eksperimentirajo v svojem odnosu do okolice. Medtem ko se učijo pravilno koordinirati gibanje svojega telesa in pridobivajo nove veščine predvsem prek igre, bi jim morala plenička lepo pristajati, se ustrezno prilegati trebuščku in nogicam ter ostajati suha in obenem dopustiti, da koža diha. Vse to med spanjem, sedenjem na očkovih ramah, plazenjem po namišljenem pragozdu ali plezanjem po drevesih, in to poleti pa tudi pozimi.

Več zanimivih dejstev o starševstvu v nordijskih državah najdete tukaj.