Otroške pleničke Bambo Nature so v Franciji osvojile prestižno nagrado za najboljši ekološki izdelek leta “Best Eco Product 2020”

Otroške pleničke Bambo Nature so v Franciji osvojile prestižno nagrado za najboljši ekološki izdelek leta “Best Eco Product 2020”

Že drugo leto zapored je Abena - proizvajalka Bambo Nature pleničk, osvojila prestižno ekološko nagrado "Najboljši ekološki izdelek leta 2020". Letos so ocenjevalci nagrado podelili celotni kolekciji pleničk Bambo Nature in diskretnim vpojnim hlačkam za enkratno uporabo Abena Pants, ki jih je mogoče nositi kot spodnje perilo.

Izbor poteka vsako leto pod pokroviteljstvom vodje francoskega združenja potrošnikov bioloških izdelkov „Bio à la Une“. Slednji veljajo za eno največjih in najbolj zaupanja vrednih ekoloških organizacij v Franciji. Cilj izbora je francoskim potrošnikom predstaviti najboljše ekološke izdelke na trgu.

Izbor je zelo zahteven, saj je eden izmed ključnih pogojev za sodelovanje, da so izdelki prodobili okolijski certifikat, naprodaj pa morajo biti v specializiranih trgovinah. Ocenjevani izdelki so poslani pred komisijo, ki je sestavljena iz 100 ekoloških potrošnikov, ti delujejo kot žirija in testirajo izdelke v realnih situacijah. Ocenjujejo jih na podlagi zmogljivosti, strukture, vonja in embalaže. Za pridobitev nagrade mora izdelek 1) biti prvi v svoji kategoriji in 2) prejeti povprečno oceno 16 od 20 točk ali več.


Nagrajena izdelka v kategoriji "Najboljši ekološki izdelek leta 2020"


Diskretne vpojne hlačke za enkratno uporabo Abena Pants

Kolekcija otroških pleničk Bambo Nature

Nagrado je prevzel izvršni direktor podjetja ABENA Frantex Olivier Barbet-Maillot, ki je ob prevzemu komentiral:

"Zelo smo ponosni, da smo to nagrado prejeli že drugo leto zapored. Nagrada pomeni veliko čast in priznanje neprekinjenemu delu konzorcija ABENA pri zagotavljanju visokokakovostnih izdelkov, ki so varni za potrošnike, kot tudi za okolje"

Nazaj na spletni dnevnik